مقالات تخصصی دنیای باسکول

16 اقدام مهم حفـاظتی پيشگـيرانه قطعات مكانيك باسكول جاده ای

تمهیدات حفـاظتی پیشگـیرانه قطعات مكانیك انواع باسكول جاده ای

نگهداری از باسكول جاده ای اعم از باسکول بتنی، باسکول فلزی، باسکول ماشین سنگین، باسکول کامیون کش و باسکول تریلی کش، از مهمترین مقولاتی است كه می بایست از سوی كاربر باسكول دیجیتال و متصدی آن مورد توجه قرار گیرد. لذا این مطلب به منظور افزایش آگاهی و اطلاعات، در خصوص محافظت و نگهداری پیشگیرانه از باسكول جاده ای، تدوین گردیده است. شركت فرد ایران (گروه توزین) در تلاش است تا همزمان با گسترش خدمات پس از فروش، با ارائه خدمات مناسب تر رضایت مشتریان را جلب نماید. در این راستا امید است با مطالعه دقیق این مطلب و افزایش آگاهی از شرایط حفظ و نگهداری باسكول، بعد از خرید باسکول تا حد امكان از خطرات پیش روی احتمالی جلوگیری نمایید.

16 اقدام ضروری برای افزایش طول عمرقطعات مکانیک یک باسکول جاده ای کدامند؟

1- دقت شود بین صفحه پلتفرم و دیواره باسكول یا رمپ های ورودی و خروجی قطعه سنگی و یا هر گونه زائده خارجی كه باعث درگیر شدن صفحه متحرك با قسمتهای ثابت می‌گردد و اختلاف در توزین را سبب می‌شود، وجود نداشته باشد.

2- با توجه به ریزش سنگ و نفوذ گرد و خاك و گل ولای و همچنین برف به سطح كناری و زیرین باسكول، در زمان های مناسب نسبت به نظافت آنها اقدام شود. (به عنوان مثال لازم است قبل از شروع فصل بارندگی نسبت به تمیز نمودن و بازدید ورودی چاه فاضلاب اقدام شود)

3- از كلیه قسمت های فونداسیون در دوره های یك ماهه جهت مشاهده هر گونه ترك خوردگی، خورد شدگی،نشست یا پوكی در زیر صفحات بیس پلیت بازدید بعمل آید تا از تخریب و هزینه بیشتر و در نتیجه خطا در توزین جلوگیری شود.

4- تابلویی جهت اعلام مشخصات باسكول جاده ای شامل حداكثر ظرفیت و ابعاد باسكول نصب گردد.

5- در صورت امكان در ورودی باسكول دیجیتال سرعت گیر نصب نمایید تا وسایط نقلیه با سرعت ثابت مناسب بر روی باسكول قرار گیرند.

6- تابلویی در فاصله مناسب، با درج جمله«حداكثر سرعت ورود به باسكول 5 كیلومتر در ساعت» قبل از ورودی باسكول جهت اعلام سرعت مجاز و هشدار به راننده، نصب شود.

7- در باسكول های روی زمین مراقب باشید تا وسیله نقلیه با بدنه باسكول جاده ای اصابت نكند. در صورت امكان در باسكول های روی زمین از موانع و علائم هشدار دهنده جهت جلوگیری از برخورد وسایط نقلیه استفاده شود. مانند استفاده از نیوجرسی (جان پناه ) بر روی رمپ یا استفاده از شبرنگ.

 

 

8- از پارك نمودن وسایط نقلیه و تردد آنها روی باسكول، جلوگیری شود.

9- در فواصل شروع و پایان هر فصل نسبت به چك كردن چاه فاضلاب باسكول اقدام و از سلامت بودن آبراه‌های عبور اقدام، و از عبور آب در مسیر باسكول و هدایت آن به چاه فاضلاب و جذب آب كاملا اطمینان حاصل فرمایید، زیرا در غیر این صورت پس از مدتی ممكن است این آب گرفتگی ها منجر به نشست باسكول شود.

 

 

10- در فصول سرد سال از آتش جهت جلوگیری از یخ زدگی و ذوب شدن یخ در سطوح باسكول استفاده ننمایید. برای این منظور از مخلوط نمك و آهك استفاده شود، لازم به ذكر است پس از پایان فصول تمامی سطوح تماس باسكول با این مخلوط شسته شود تا از پوسیدگی و خوردگی جلوگیری به عمل آید.

11- در صورت امكان در باسكول های داخل زمین در كناره باسكول حفاظ نصب گردد تا از هر گونه تقلب در توزین و عبور و مرور وسایط نقلیه از عرض آن كه هم اختلاف در توزین و هم كاهش عمر باسكول را شامل می‌شود، جلوگیری شود.

 

 

12- در اطراف باسكول كابل برق جریان فشار قوی قرار نگیرد.

13- از محكم بودن درب دریچه های لودسل بر روی پلتفرم اطمینان حاصل نمایید، اما از هرگونه مسدود نمودن خودداری نمایید.

 

 

14- ضربه‌گیرهای باسكول در طی فصول تنظیم گردد تا كمترین ضربه به باسكول وارد و همچنین همواره از عدم چسبندگی ضربه‌گیرها به صورت طولی یا عرضی بر اثر انبساط و انقباض اطمینان حاصل نمایید. هرگونه گیر كردن باسكول باعث اختلاف وزن شدید خواهد شد. (فاصله ضربه گیرها كمتر از 3 میلیمتر و بیشتر از 5 میلیمتر نباشد).

15- دریچه های باسكول های داخل زمین را كه جهت ورود تكنسین ها تعبیه شده است، مسدود (جوشكاری و یا هرگونه تثبیت) ننمایید.

 

 

16- در باسکول بتنی چنانچه به مرور زمان ماهیچه بندی زیر قطعات L وCT، ماهیچه اطراف فونداسیون و یا رمپ ها دچار شكستگی و یا از بین رفتن گردید، پیشنهاد می شود به منظور جلوگیری از حركت قطعات و به طبع اختلال در عملیات توزین، ترمیمات بتنی لازم صورت پذیرد

 

 

تهیه شده توسط گروه تحقیقات بازار شرکت فرد ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.