مقالات

16 اقدام مهم حفـاظتي پيشگـيرانه قطعات مكانيك باسكول جاده ای

تمهيدات حفـاظتي پيشگـيرانه قطعات مكانيك انواع باسكول جاده ای

نگهداري از باسكول جاده ای اعم از باسکول بتنی، باسکول فلزی، باسکول ماشین سنگین، باسکول کامیون کش و باسکول تریلی کش، از مهمترين مقولاتي است كه مي بايست از سوي كاربر باسكول دیجیتال و متصدي آن مورد توجه قرار گيرد. لذا اين مطلب به منظور افزايش آگاهي و اطلاعات، در خصوص محافظت و نگهداري پيشگيرانه از باسكول جاده ای، تدوين گرديده است. شركت فرد ایران (گروه توزین) در تلاش است تا همزمان با گسترش خدمات پس از فروش، با ارائه خدمات مناسب تر رضايت مشتريان را جلب نمايد. در اين راستا اميد است با مطالعه دقيق اين مطلب و افزايش آگاهي از شرايط حفظ و نگهداري باسكول، بعد از خرید باسکول تا حد امكان از خطرات پيش روي احتمالي جلوگيري نماييد.

16 اقدام ضروری برای افزایش طول عمرقطعات مکانیک یک باسکول جاده ای کدامند؟

1- دقت شود بين صفحه پلتفرم و ديواره باسكول يا رمپ هاي ورودي و خروجي قطعه سنگي و يا هر گونه زائده خارجي كه باعث درگير شدن صفحه متحرك با قسمتهاي ثابت مي‌گردد و اختلاف در توزين را سبب مي‌شود، وجود نداشته باشد.

2- با توجه به ريزش سنگ و نفوذ گرد و خاك و گل ولاي و همچنين برف به سطح كناري و زيرين باسكول، در زمان هاي مناسب نسبت به نظافت آنها اقدام شود. (به عنوان مثال لازم است قبل از شروع فصل بارندگي نسبت به تميز نمودن و بازديد ورودي چاه فاضلاب اقدام شود)

3- از كليه قسمت هاي فونداسيون در دوره هاي يك ماهه جهت مشاهده هر گونه ترك خوردگي، خورد شدگي،نشست يا پوكي در زير صفحات بيس پليت بازديد بعمل آيد تا از تخريب و هزينه بيشتر و در نتيجه خطا در توزين جلوگيري شود.

4- تابلويي جهت اعلام مشخصات باسكول جاده ای شامل حداكثر ظرفيت و ابعاد باسكول نصب گردد.

5- در صورت امكان در ورودي باسكول دیجیتال سرعت گير نصب نماييد تا وسايط نقليه با سرعت ثابت مناسب بر روي باسكول قرار گيرند.

6- تابلويي در فاصله مناسب، با درج جمله«حداكثر سرعت ورود به باسكول 5 كيلومتر در ساعت» قبل از ورودي باسكول جهت اعلام سرعت مجاز و هشدار به راننده، نصب شود.

7- در باسكول هاي روي زمين مراقب باشيد تا وسيله نقليه با بدنه باسكول جاده ای اصابت نكند. در صورت امكان در باسكول هاي روي زمين از موانع و علائم هشدار دهنده جهت جلوگيري از برخورد وسايط نقليه استفاده شود. مانند استفاده از نيوجرسي (جان پناه ) بر روي رمپ يا استفاده از شبرنگ.

 

 

8- از پارك نمودن وسايط نقليه و تردد آنها روي باسكول، جلوگيري شود.

9- در فواصل شروع و پايان هر فصل نسبت به چك كردن چاه فاضلاب باسكول اقدام و از سلامت بودن آبراه‌هاي عبور اقدام، و از عبور آب در مسير باسكول و هدايت آن به چاه فاضلاب و جذب آب كاملا اطمينان حاصل فرماييد، زيرا در غير اين صورت پس از مدتي ممكن است اين آب گرفتگي ها منجر به نشست باسكول شود.

 

 

10- در فصول سرد سال از آتش جهت جلوگيري از يخ زدگي و ذوب شدن يخ در سطوح باسكول استفاده ننماييد. براي اين منظور از مخلوط نمك و آهك استفاده شود، لازم به ذكر است پس از پايان فصول تمامي سطوح تماس باسكول با اين مخلوط شسته شود تا از پوسيدگي و خوردگي جلوگيري به عمل آيد.

11- در صورت امكان در باسكول هاي داخل زمين در كناره باسكول حفاظ نصب گردد تا از هر گونه تقلب در توزين و عبور و مرور وسايط نقليه از عرض آن كه هم اختلاف در توزين و هم كاهش عمر باسكول را شامل مي‌شود، جلوگيري شود.

 

 

12- در اطراف باسكول كابل برق جريان فشار قوي قرار نگيرد.

13- از محكم بودن درب دريچه هاي لودسل بر روي پلتفرم اطمينان حاصل نماييد، اما از هرگونه مسدود نمودن خودداري نماييد.

 

 

14- ضربه‌گيرهاي باسكول در طي فصول تنظيم گردد تا كمترين ضربه به باسكول وارد و همچنين همواره از عدم چسبندگي ضربه‌گيرها به صورت طولي يا عرضي بر اثر انبساط و انقباض اطمينان حاصل نماييد. هرگونه گير كردن باسكول باعث اختلاف وزن شديد خواهد شد. (فاصله ضربه گيرها كمتر از 3 ميليمتر و بيشتر از 5 ميليمتر نباشد).

15- دريچه هاي باسكول هاي داخل زمين را كه جهت ورود تكنسين ها تعبيه شده است، مسدود (جوشكاري و يا هرگونه تثبيت) ننماييد.

 

 

16- در باسکول بتنی چنانچه به مرور زمان ماهيچه بندي زير قطعات L وCT، ماهيچه اطراف فونداسيون و يا رمپ ها دچار شكستگي و يا از بين رفتن گرديد، پيشنهاد مي شود به منظور جلوگيري از حركت قطعات و به طبع اختلال در عمليات توزين، ترميمات بتني لازم صورت پذيرد

 

 

تهیه شده توسط گروه تحقیقات بازار شرکت فرد ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.