باسکول صنایع غذایی
اهمیت توزین در صنایع غذایی
واحد های اقتصادی متنوعی از جمله میادین میوه و تره بار، صنایع برنج کوبی، سورتیگ پسته، حبوبات، زیتون، شالکوبی، فرآورده های لبنی، کشمش خشک کنی و سیلو های مواد غذایی در گروه صنایع غذایی تعریف میشوند.
فرآوری مواد غذایی نیاز به رنج گسترده ای از سکوهای توزین از تولید تا بسته بندی و حمل و نقل این مواد دارد. ابزار دقیق و سنجش شرکت فرد ایران، دقت فوق العاده ای را در توزین مواد در هر مرحله از تولید مواد غذایی ارائه میدهند. امروزه با توجه به اهمیت صنعت مواد غذایی در کشورمان و بحران های اقتصادی بوجود آمده و ارزش بالای محموله های غذایی، ضرورت استفاده از باسکول های جاده ای دقیق و با کیفیت بیش از پیش حس میشود.
چالش های توزین در صنایع غذایی
انتخاب نوع باسکول مناسب این صنف با توجه به شرایط محیطی که در ادامه توضیح داده شده است بشدت در کاهش زیان ناشی از توزین بی کیفیت اهمیت دارد.
در صنایع غذایی، رطوبت حاصل از مواد غذایی و دانه های خوراکی و محصولات باغداری سبب ایجاد خاصیت اسیدی شده که درنهایت منجر به خورندگی سطوح خواهد شد. لذا استفاده از مواد باکیفیت و دارای خواص ضد خوردگی پلتفرم های باسکول در این صنایع از اهمیت بالایی برخوردار است. باسکول دیجیتال با بتن پیش ساخته فرد ایران کاملا مناسب محصولات صنایع غذایی بوده و شرکت فرد ایران با استفاده از مرغوبترین مواد اولیه، بازدهی این باسکول ها را حداقل تا 70 سال تضمین کرده است.
تناژ مناسب باسکول جاده ای برای صنایع غذایی چقدر میباشد؟
در حوزه ی فعالیت صنایع غذایی، با توجه به حجم مواد ورودی و خروجی بنگاه، صاحبان صنایع معمولا از باسکول جاده ای 50 تن یا باسکول کامیون کش و همچنین در صنایع غذایی عظیم تر از باسکول جاده ای 60 تن یا باسکول تریلی کش استفاده می گردد.
کدام مدل نصب باسکول جاده ای (داخل زمین یا روی زمین) در صنایع غذایی مناسبتر است؟
به دلیل محدودیت فضا در صنایع غذایی و با ارائه تمهیداتی توسط شرکت فرد ایران جهت نظافت کامل زیر پلتفرم و اطراف باسکول، به طور عمده استفاده از باسکول مدل داخل زمین یا باسکول جاده ای همسطح زمین بسیار متداول می باشد. بعضا در صنایعی که با محدودیت فضا مواجه نباشند استفاده از باسکول جاده ای مدل روی زمین به دلیل سهولت در نظافت محل باسکول نیز امکان پذیر می باشد.
کدام نوع باسکول جاده ای (تمام فلز یا تمام بتن پیش ساخته) در صنایع غذایی کاربردی تر است؟
با توجه به ارزش بالای محموله های باری در صنایع غذایی، دقت باسکول دارای اهمیت ویژه ای می باشد و همچنین در کنار دقت بالا، استحکام و دوام باسکول و طول عمر مفید آن بسیار مهم خواهد بود. هرچند باسکول تمام فلز به عنوان کالای سرمایه ای در صنعت توزین شناخته شده است، بدلیل نیاز به شست و شوی دائم و قرار گرفتن در محیط های مرطوب احتمال زنگ زدگی و خوردگی آهن افزایش یافته و همچنین بدلیل اینکه سازه فلزی این باسکول ها با گذشت زمان و بر اثر تحمل بار دچار خمش شده دارای دوام پایین و طول عمر کم هستند و درنتیجه خطای فاحشی در توزین ایجاد میگردد.
باسکول تمام فلز جاده ای دارای هزینه های تعمیر و نگهداری بالایی در طول زمان هستند، لذا مناسبتر است که از باسکول های تمام بتن پیش ساخته در این صنایع استفاده گردد. باسکول های تمام بتن پیش ساخته بدلیل عمل آوری بتن در شرایط کاملا استاندارد، از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردارند و با نصب استاندارد از توزیع بار نامناسب بر روی لود سل ها جلوگیری می نماید.
باسکول های تمام بتن پیش ساخته دارای قیمت تمام شده ی بسیار پایینتری نسبت به باسکول تمام فلز بوده که امکان جا به جایی آن نیز مهیا می باشد. در صورت آماده بودن محل نصب و استفاده از فونداسیون پیش ساخته، در کمتر از 3 روز قابل نصب و اجرا خواهند بود.
چرا اجرای باسکول جاده ای تمام فلز برای صنایع غذایی توصیه نمیشود؟
برخلاف تصور عموم صاحبان صنایع، که به باسکول فلزی به چشم کالای سرمایه ای خود نگاه میکنند، لازم است پیش از خرید موارد زیر را درنظر گرفت:
باسکول های فلزی به دلیل نوسانات شدید قیمت آهن آلات در بازار، و قیمت تمام شده ی بالای این باسکول ها معمولا هزینه های غیرقابل برگشتی را به صاحبان خود تحمیل میکنند که عموما به دلیل استهلاک آهن، خوردگی و زنگ زدگی آن، تاب خوردگی در صفحات فلزی بعد از چندسال قابل فروش نبوده و ارزش آهن آن نیز به شدت افت پیدا میکند. همچنین در طول سالیان متمادی هزینه های تعمیر و نگهداری قابل توجهی را بدنبال دارند. لذا نه تنها سرمایه محسوب نمیشود بلکه به علت انتقال سرما و گرما به لودسل ها و خمیدگی صفحات منجر به ایجاد خطا در توزین خواهد شد. در نتیجه خسارت پنهان این نوع باسکول ها به مراتب بیشتر از سرمایه گذاری برای خرید باسکول جاده ای تمام فلز خواهد بود.