باسکول پتروشیمی و صنایع وابسته
اهمیت توزین در صنعت نفت و پتروشیمی
صنعت پتروشیمی بخشی از صنایع شیمیایی است که فرآورده های شیمیایی را از نفت یا گاز طبیعی تولید میکند. برخی از محصولات صنایع پرتوشیمی در ایران شامل کودهای شیمیایی، اوره، فسفات دی آمونیم، کودهای مخلوط نیترات آمونیم، مواد اولیه پلاستیک، پی ـ وی ـ سی و دی ـ او ـ پی، مواد شیمیایی نظیر اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، آمونیاک، گوگرد، دوده و… می باشند.
ارزش بالای محموله های باری صنایع شیمیای و پتروشیمی ضرورت نصب و راه اندازی باسکول جاده ای دقیق و بادوام سازگار با محیط و شرایط پالایشگاه ها را ایجاد کرده است.
چالشهای توزین در صنعت نفت و پتروشیمی
انتخاب نوع باسکول مناسب این صنف با توجه به شرایط محیطی که در ادامه توضیح داده شده است بشدت در کاهش زیان ناشی از توزین بی کیفیت اهمیت .دارد در صنعت پتروشیمی، نفت و گاز، نوع ماده ی شیمیایی توزین شده بسیار حایز اهمیت می باشد. در صورتی که نوع باسکول اجرا شده در این صنعت، به درستی و طبق استاندارد نصب گردد احتمال ریزش مواد شیمیایی به شدت کاهش یافته و از خوردگی ناشی از تماس مواد شیمیایی همچون اسیدهای شیمیایی با سطح باسکول جلوگیری شده که علاوه بر جلوگیری از خطای توزین، منجر به افزایش طول عمر باسکول در این صنعت خواهد شد.
تناژ مناسب باسکول جاده ای برای صنعت پتروشیمی چقدر میباشد؟
در حوزه ی فعالیت صنایع شیمیایی و پتروشیمی،با توجه به حجم بالای محموله های باری صاحبان صنایع معمولا از باسکول جاده ای۶۰ تن یا باسکول تریلی کش استفاده می کنند.
کدام مدل نصب باسکول جاده ای (داخل زمین یا روی زمین) در صنعت پتروشیمی مناسبتر است؟
هرچند که جهت زدودن مواد شیمیایی ریخته شده در محل نصب باسکول، استفاده از مدل باسکول روی زمین امکان نظافت به شکل ساده تری را مهیا می نماید، ولی جهت کاهش لغزش و لرزش وسایل نقلیه در صنعت پتروشیمی و جلوگیری از ریزش مواد مناسبتر است که از مدل داخل زمین باسکول جاده ای استفاده گردد. البته توجه به سطح متوسط آب در نقاط مختلف جغرافیایی در انتخاب مدل نصب نیز اهمیت دارد و برای مثال در پالایشگاه های موجود در نواحی جنوبی کشور، بدلیل بالا بودن سطح آب، عموماً مدل روی زمین باسکول تریلی کش نصب و اجرا می گردد.
کدام نوع باسکول جاده ای (تمام فلز یا تمام بتن پیش ساخته) در صنعت پتروشیمی کاربردی تر است؟
با توجه به محیط کاری صنعتی و محموله های باری سنگین که حامل مواد شیمیایی با خاصیت خورندگی بالا هستند ، در کنار دقت بالا، استحکام و دوام باسکول و طول عمر مفید آن از اهمیت بالایی در صنعت پتروشیمی برخورداراست. هرچند باسکول تمام فلز به عنوان کالای سرمایه ای در صنف توزین شناخته شده است، ولی بدلیل دوام پایین و طول عمر کم باسکول فلزی، سازه فلزی این باسکول ها در اثر ضربات سنگین خودرو و بارهای فوق سنگین اعمال شده بر آنان و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی فوق خورنده به مرور زمان دچار خمش و خوردگی شدید شده و درنتیجه در کنار ایجاد خطای فاحش در توزین، بدلیل خوردگی بالا قابل استفاده نخواهد بود. لذا مناسبتر است که از باسکول های تمام بتن پیش ساخته در این صنایع استفاده گردد. باسکول های تمام بتن پیش ساخته دارای میکرو سیلیس قابلیت مقاومت در برابر خوردگی در برابر ذرات درشت شیمیایی را دارا هستند و همچنین بدلیل عمل آوری بتن آن در شرایط کاملا استاندارد کارخانه، از استحکام و مقاومت بسیار بالایی نسبت به ضربه های وارده و بارهای فوق سنگین برخوردارند و در کنار استحکام بالاتر نسبت به باسکول تمام فلز، دارای قیمت تمام شده ی بسیار پایین تری نیز هستند که امکان جا به جایی آن ها نیز مهیا می باشد.