باسکول ﻣﻌﺎدن و ﺻﻨﻮف واﺑﺴﺘﻪ
چه موادی در دسته اصناف مرتبط با معدن تعریف میشوند؟
معدن یا کانسار شامل کانی های ارزشمندی همچون فلزات، زغال سنگ، سنگ های قیمتی، سنگ آهک، سنگ نمک، شن، طلا، نقره، خاک رس و موادی از این دست هستند. معدنکاری یکی از سنگین ترین و طاقت فرساترین صنایع در حال حاضر بشر محسوب میشود، از طرفی سود و زیان صاحبان این صنف ارتباط کاملا مستقیمی با توزین مواد معدنی استخراج شده دارد.
تناژ مناسب باسکول جاده ای برای صنف معادن چقدر میباشد؟
در حوزه ی فعالیت صنف معادن، صاحبان صنایع معمولا از باسکول جاده ای۶۰ تن، باسکول جاده ای ۸۰ تن و گاهاً باسکول ۵۰ تنی استفاده می کنند. در بعضی معادن از باسکول دامپ تراک کش برای توزین قطعات سنگی بزرگ و بعضا از باسکول قطار کش بصورت استاتیک و داینامیک استفاده میشود.
کدام مدل نصب باسکول جاده ای (داخل زمین یا روی زمین) در صنعت معادن مناسبتر است؟
با توجه به ماهیت محموله های توزین در صنایع معدنی که عموماً شامل سنگریزه و شن و ماسه هستند، بدیل ریزش بار فراوان، مناسبتر است که از باسکول مدل روی زمین استفاده گردد تا ضمن جلوگیری از بروز خطای احتمالی توزین، امکان نظافت محل نصب باسکول به شکل ساده تری مهیا شود. لازم به ذکر است که در صورت مواجه شدن با محدودیت فضا در محل نصب از مدل داخل زمین یا باسکول جاده ای همسطح زمین استفاده میگردد.
کدام نوع باسکول جاده ای (تمام فلز یا تمام بتن پیش ساخته) در صنایع معدنی کاربردی تر است؟
با توجه به محیط کاری و فضای صنعتی صنایع معدنی و محموله های باری فوق سنگین و تعدد بالای تعداد توزین روزانه در این صنف، در کنار دقت بالا، استحکام و دوام باسکول و طول عمر مفید آن از اهمیت بالایی برخوردار است. هرچند باسکول تمام فلز به عنوان کالای سرمایه ای در صنف توزین شناخته شده است، ولی بدلیل دوام پایین و طول عمر کم باسکول فلزی، سازه فلزی این باسکول ها در اثر ضربات سنگین خودرو و بارهای فوق سنگین اعمال شده بر آنان به مرور زمان دچار خمش شده و درنتیجه خطای فاحشی در توزین ایجاد میگردد، لذا مناسبتر است که از باسکول های تمام بتن پیش ساخته در این صنایع استفاده گردد. باسکول های تمام بتن پیش ساخته بدلیل ساخته شدن در شرایط کاملا استاندارد، از استحکام و مقاومت بسیار بالایی نسبت به ضربه های وارده و بارهای فوق سنگین برخوردارند و در کنار قیمت تمام شده پایین تر قابلیت جا به جایی نیز دارند.